Diepte- en hoogtepunten

Ik keek de rapportage na van mijn collega’s en de moed zakte me spontaan in de schoenen. 
Ik las het verhaal van één van de kinderen die we ondersteunen – Orjana.
Orjana haar moeder is depressief, haar zuster heeft zelfmoord gepleegd, een broer is drugsverslaafd en een andere broer zit in de gevangenis. Haar vader is recent gestorven, ze denken van verdriet….
Wat in de wereld kunnen wij dan Orjana toch nog bieden. Gelukkig is er nu wel een kerk in de buurt gevonden die bijna dagelijks contact heeft met Orjana en haar moeder. En Orjana is aangemeld voor onze Dream Academy. Dat is dan toch weer niet níets dat we bieden.

God is in staat om eindeloos veel meer te doen dan wij kunnen bidden of bedenken. Dat doet Hij door de kracht die in ons werkt. Ef.3:20

Een paar dagen geleden hebben we met een grote groep vrijwilligers een dankdienst voor ons werk gehouden. Een hartstikke leuke dag vol afwisseling en hartverwarmende verhalen! Luister:

* Een man van 84 met nog jaren celstraf te gaan, heeft alle hoop laten varen om ooit nog vrij te komen. Onze kapelaan (chaplain) van Kruje bidt met hem, en zonder dat hij erom heeft gevraagd krijgt hij binnen 2 weken bericht dat hij 2,5 jaar vervroegd vrij komt. Als hij dan door ons thuis wordt opgezocht is hij helemaal geraakt – waarom doen jullie dat toch vraagt hij. Daar kunnen we wel wat op zeggen … 🙂

* Net nu de Ramadan is begonnen krijgt onze kapelaan van het gevangenis ziekenhuis de vraag van de maatschappelijk werker of ze niet iets meer van haar geloof wil delen met de mannen “want daar hebben ze wat aan!”

* Onze vrouwelijke collega’s onderhouden contact met een uiterst complex gezin in de bergen waarbinnen meerdere moorden zijn gepleegd. De oudste dochter wil graag naar Tirana komen om wat extra geld voor het gezin te verdienen, maar waar moet ze beginnen. Ze vraagt onze collega om hulp? Dezelfde (!!) dag zegt een koppel in de kerk dat ze iemand voor tijdelijk zoeken om hen te helpen tegen een vergoeding. Hoe mooi kunnen zaken samen vallen…!

* Onze collega in Korca kon een dag onverwachts niet naar de gevangenis. Toen hij de volgende keer weer kwam hoorde hij dat de bijeenkomst die dag gewoon was doorgegaan, en dat twee gevangenen zijn voorgegaan in de dienst. Een missionare kerk in elke gevangenis – de contouren worden zichtbaar!

Deze hoogtepunten en dieptepunten nemen mijn collega’s voor hun rekening. En de bijbehorende emoties. Da’s vaak een hele kluif, maar we doen ons best om daar mee om te gaan. Ook onze vrijwilligers tellen mee in de zorg voor elkaar, en de zorg voor onze medemens.
We doen het graag.

.. wanneer hebben wij dan gezien dat U honger had of dorst? Of dat U een vreemdeling was? Of dat U niets had om aan te trekken? Of dat U ziek was of in de gevangenis zat? 

Help ons ons werk goed te doen. Als U, als JIJ nu een maandelijkse gift over maakt, kunnen wij hier het verschil maken voor mensen aan het eind van hun mogelijkheden.
5 euro, 25 euro, voor ons zijn het geweldige bedragen om mee te werken.

Geld overmaken kan via onze donatie pagina, of anders op rekeningnummer –

IBAN: NL05 TRIO 0776 4545 87
tnv:   st. Gevangenenzorg Albanie
ovv:  Algemeneen

We zijn er blij mee!

Fred Westerink
directeur Shkbsh – Prison Fellowship Albania

Meer nieuws