Een geweldige dag!

Afgelopen vrijdag was een geweldige dag.
Ik moest in de gevangenis van Fier zijn, op bezoek bij Mujdat – de Nederlander die via ‘Vreemde Tralies’  in beeld was. Onderweg had ik een werkoverleg afgesproken met twee van onze kapelaans – met Sokol ’s morgens vroeg en met Ermal op m’n weg terug naar Tirana.

Sokol vertelde dat hij nu 3 mensen in ‘zijn’ gevangenis in Lushnje Kosove heeft, die hij geschikRrogozhine ment acht voor verdere training. En Ermal vertelde me later op de dag dat hij in ‘zijn’ gevangenis in Rrogozhine ook 3 mensen heeft voor verdere training. Wat voor training?
Leiderschapstraining om een kerk te beginnen. Ermal had er zelfs een stappen-plan bij, met een tijdspad, activiteiten en wanneer hij denkt dat er echt een kerk-in-de-gevangenis-Rrogozhine zal zijn. We gaan daarvoor een bevriende Bijbelschool directeur vragen of hij de training kan geven – een soort privé seminar. Geweldig toch!

We spreken hier over gevangenen, veroordeelde criminelen. Deze mensen zijn tot geloof gekomen nadat ze hebben beseft dat ze Jezus nodig hebben. Jezus zelf zei ’t al: Ik ben niet gekomen om rechtvaardigen tot bekering te roepen, maar zondaars. Marcus 2:17

Heerlijk om plannen te maken over een kerk in elke gevangenis, in dit geval in Lushnje Kosove en in Rrogozhine, om gevangenen te ondersteunen om geestelijk leiderschap te kunnen ontwikkelen.
Zal alles van een leien dakje gaan vanaf nu – ik denk echt van niet. Daarom wordt gebed gewaardeerd!

Als klap op de vuurpijl werd ik in de gevangenis in Fier meegenomen naar een nieuwe ruimte – onze kerkzaal, helemaal opgeknapt en klaargemaakt voor ons werk daar. We wilden al langer een eigen ruimte, en nu had het gevangenis personeel zelf een sponsor gevonden om voor ons een ruimte klaar te maken. Nog nooit meegemaakt.
Of wij het dan alsjeblieft zouden willen inrichten zodat het ook echt een kerk zou lijken, waar mensen tot rust kunnen komen – nou echt wel!!

Serieuze plannen om twee kerken te starten, een eigen kerk-zaal op een presenteerblaadje – wat een geweldige God hebben we, die ons bij tijd en wijle zo versteld doet staan. Of zoals 1 Cor.2:9 zegt: Wat geen oog heeft gezien en geen oor heeft gehoord en in geen mensenhart is opgekomen, dat is wat God bereid heeft voor hen die Hem liefhebben.

Meer nieuws