Een nieuwe start voor Irena

Irena, een voormalige prostituee is 4 maanden geleden uit de gevangenis gekomen. Bijna direct daarna moest ze bevallen en nu heeft ze een kindje van 3 maanden.
Vanwege de schande die Irena over haar familie heeft gebracht heeft haar familie haar laten weten dat als ze haar ooit tegen komen, zij haar zonder twijfel zouden doden. Ze komt uit Peshkopi in het hoge noorden, zoals op de foto bij dit artikel.

Hoe moet zo’n vrouw geholpen, wat kunnen we doen??
Zonder te weten hoe het ooit goed moest komen met Irena zijn we begonnen haar te helpen met opvang. We hebben een gastgezin voor haar gevonden, waar ze een aantal maanden kon wonen. Maar er kwam spanning in de relatie, en we moesten een nieuwe oplossing zien te vinden. Hoe??!!

Vandaag kwam alles bij elkaar – We hebben haar voorbereid, en ze heeft al haar moed bij elkaar geraapt, en haar ouders gebeld. Je kunt het niet geloven, maar haar vader nodigde haar gisteren uit om weer naar huis te komen. Samen met haar zoontje van 3 maanden.
Onze partner, voorganger Ermal uit Peshkopi was vandaag toevallig (??) in Tirana en wilde haar wel naar huis brengen. Hij gaat het gezin de komende tijd begeleiden, en via de GZB kunnen we de familie een tijdje ondersteunen om op regel te komen.

Wat onoplosbaar leek werd zomaar een dijk van een kans – God Zij Dank!!

Meer nieuws