Een week om niet snel te vergeten

Begin Oktober hebben we het 2-jaarlijkse forum voor alle Prison Fellowship organisaties in Europa en Centraal Azië georganiseerd in Durres, Albanië.

Of het nu om jonge onervaren organisaties ging of om degenen die zojuist 40 jarig bestaan hadden gevierd, met een piepklein budget of met miljoenen dollars, allemaal hadden we dezelfde
focus en motivatie op de persoonlijke aanpak: Hoop en nieuwe kansen voor ieder individu.

Heel bijzondere verhalen ook weer gehoord, bijvoorbeeld van een vrouw die voor t eerst in een akelige ontmoeting met zware criminelen haar afschuw uitsprak van alles wat deze mannen hadden uitgehaald. Maar ze was daar toch, omdat ze ondanks alles toch van 1 van hen hield Die daar ook zat. Na wat stoer gegrinnik bleek het te gaan om – Jezus. Hij is óók aanwezig in onze slechtste momenten.
Hier zijn later weer de mooiste verhalen uit ontstaan, van mensen die echt veranderden.

Of wat te denken van Thomaj, een jonge gevangene die binnenkort vrij komt.
Hij kan niet wachten om weer terug de gevangenis in te gaan. Maar nu vrijwillig, met de cursus The Prisoners Journey.

Direct na t forum met de buitenlandse organisaties, hadden we een 2-daagse training met collega’s en vrijwilligers. Een heel aantal was nieuw en zenuwachtig. Maar we hadden Stephen James !! als hoofdspreker. Hij is de auteur van het succesvolle programma The Prisoners Journey – Jezus, de gevangene. Stephen heeft zelf een gevangenis achtergrond, en vertelde – ‘mijn leven was gedoemd om in ellende te eindigen. Totdat ik in contact kwam met mensen die me van Hoop en een nieuw begin vertelden.’ Een mooie, zinnige training!

Net voordat al dat samenkomen begon, maakte Family 7 – een Albanese Christelijke omroep organisatie –  een video over ons werk. Die kwam goed van pas als presentatie van ons werk op beide seminars. Je kunt hem hier zelf bekijken  (met engelse ondertiteling).
De omroep kwam naar óns toe, of we interesse hadden dat zij een serie reportages maakten over ons werk, en dat dan op TV. Nou, GRAAG natuurlijk!
Via deze link kun je ons zien in de studio. We wilden perse dat onze vrijwilligers ook mee konden komen om hún zegje te doen.

De laatste maanden van het jaar komen er weer aan, te beginnen met Dankdag en als afsluiting Kerst en Oud en Nieuw. Ik hoop dat 2019 tot zover goed is geweest.
Ik nodig je bij deze uit om ook óns werk mee te nemen in de afweging voor een eindejaars-gift. Hier staan alle mogelijkheden voor een bijdrage bij elkaar.

Luk.6:38 Geef en aan u zal gegeven worden: een goede, vastgedrukte, geschudde, overlopende maat zal men u in de schoot geven, want met dezelfde maat waarmee u meet, zal er bij u ook gemeten worden.

Een groet van de staf van Shkbsh – PF Albania

 

 

Meer nieuws