Einde aan de Leegte – gestopt!

Het leven in de Albanese gevangenissen is een eindeloze sleur en mensen stompen gemakkelijk af. Dit project biedt de mogelijkheid om deze sleur te doorbreken, om weer positief contact met de buitenwereld te krijgen. De focus ligt op Activering van de gevangenen, Herstel van familie relaties en boekjes Lessen uit de gevangenis. Ons geld wordt bijzonder goed gebruikt. Doe je mee?

Gevangenen in Albanie leven in een eindeloze monotonie. Hun dagen slijten ze met niks doen, om de volgende dagen en  weken en maanden opnieuw – niks te doen.
Via ons nieuwe project  “Een Einde aan de Leegte” bieden we gevangenen in Albanië activiteiten door middel van Schrijven!

U, Jij kunt dit mogelijk maken. Door een bewuste bijdrage te geven.

Met jullie bijdrages bieden we vele honderden gevangenen de mogelijkheid om hun uitzichtloze leven weer zin en inhoud te geven. Bijdrages van de gevangenen bundelen we en printen die  in het Albanees en in het Nederlands. Nieuws daarover vindt je op deze website.
Meld je aan als je niets wilt missen!

Wat houdt het programma Einde aan de Leegte in?
Kernwoorden zijn: ‘Activering van de gevangenen,’ ‘Herstel van Familie relaties’ en publicaties ‘Lessen uit de Gevangenis’.

Gewerkt wordt aan het doorbreken van het lege bestaan in de gevangenis, en aan het herstel van zelfwaarde en relaties met het thuisfront.

Allereerst krijgen gevangenen in meerdere gevangenissen les in schrijven – Wat schrijf je, aan wie schrijf je, hoe verwoord je eea, geef je gedachten de ruimte…
Na de eerste activiteiten dagen we de gevangenen uit om naar hun naaste familie te schrijven, hun vrouw, moeder, kinderen, familie-leden.
Daarna vragen we hen hun mening te geven over thema’s als bv. vertrouwen, eerlijkheid, verantwoordelijkheid. De beste bijdrages bundelen we en drukken die af in een of twee boekjes. Die boekjes gebruiken we om de gevangenen meer eigenwaarde te geven. Tegelijkertijd publiceren we dit om het stigma op gevangenen te verminderen – ‘lessen uit de gevangenis….’

Met de zomer voor de deur, en voor velen het vooruitzicht om ‘Even helemaal niks Doen’ is het bijna niet voor te stellen hoe zwaar het leven kan zijn als dit de dagelijkse sleur is voor jaren en jaren. Dit is de realiteit in de gevangenissen van Albanie.
Met uw bijdrage zorgen wij dat honderden gevangenen weer interesse in het leven krijgen, hun relaties met hun familie kunnen herstellen en dat negatieve vooroordelen worden veranderd.

Geniet nu nòg meer van ’t niks doen, in de wetenschap dat jouw bijdrage het leven voor anderen weer inhoud geeft! Klik hier voor je donatie.

Een goede zomer gewenst!