Hulp voor de naschok

De vroege ochtend van dinsdag 26 november 2019

Deze dag zal voor tientallen jaren een verschrikkelijke mijlpaal blijven.  Een aardbeving met een kracht van 6,4 met meer dan 50 doden, honderden gewonden, en meer dan 1.000 woningen en flatgebouwen ingestort, geknakt en onbewoonbaar verklaard. Wij maken ons op voor de nasleep. 

Aardbeving

Deze eerste dagen is er behoefte aan krachtige hulpverlening, zoals die gelukkig wordt gegeven door de Albanese overheid, de bevolking en omringende landen. Geweldig om te zien en te horen hoe duizenden mensen dag en nacht worden geholpen met voedsel, kleding, tenten, matrassen, registratie, wc’s en alles wat je eigenlijk nooit zou willen weten over noodopvang bij rampen.

Gevangenenzorg Albanie – Prison Fellowship Albanie – wij doen ons best om bij te dragen wat we kunnen. Allereerst hebben verschillende collega’s hun families in veiligheid gebracht. Anderen hebben hun kerkgebouw open gesteld voor slachtoffers; weer anderen hebben onvermoeibaar meegeholpen met de onmogelijke taak om hulp te bieden.

De naschok gaat komen. Mensen zijn geliefden verloren, hun huis, hun werk, hun vertrouwen in de toekomst. Helaas weten we nu al dat de overweldigende hulp die nu geboden wordt, niet voldoende zal zijn. Mensen zullen buiten de boot vallen, hulp zal niet voldoende zijn en het verdriet dáárover zal de volgende naschok zijn. Wij gaan dat niet afwachten!

Naast hen staan, tot ze t zelf kunnen
Help ons, als de noodfondsen op zijn, de reddingsploegen vertrokken en de aandacht en de media verstomt. Dat moment, die mentale naschok, willen we klaar zijn!
Ons doel is tenminste 25.000 euro inzamelen, om tientallen mensen vaste grond onder hun voeten te bieden. Wij kennen de mensen die we helpen, en weten wat zij nodig gaan hebben om hun leven weer op te bouwen. Jouw gift van 10, 50 of 1.000 euro, biedt hoop op een nieuwe start!

Doneer nu via de link op onze site, en kies Aardbeving
Als je t liever zelf overmaakt kan dat natuurlijk ook:

Stichting Gevangenenzorg Albanie
IBAN: NL05 TRIO 0776 4545 87
ovv Aardbeving

Meer nieuws