Nieuwsbrief Fred en Wilma #46

Blij met jullie Super Bijdrage!

Hartelijk Dank, Rrofsh!!
Wat zijn we blij met onze ‘nieuwe’ auto”s – een Volvo en een Mercedes. Wel 10.000 euro is opgehaald, met bijzondere dank aan de inzet van de Tfc en onze thuisgemeente in Elburg en Nunspeet. Beide auto’s zijn al volop en tot grote tevredenheid ingezet. En wat een genot om niet meer elke week naar de garage te hoeven.!

Dream Academy

Eva’s weg gaat omhoog!

Je vader was alcoholist en gewelddadig en het gezin leeft in diepe armoede, zelfs nadat vader naar de gevangenis moet. Jij ligt wekenlang in het ziekenhuis om bij te komen van de opgelopen trauma’s.
Eva, 16 jaar, overkwam dit, en ondanks alles wat ze heeft meegemaakt is ze nu de beste student van haar school!!

Voor Eva, en voor 30 andere jongeren zijn we Dream Academy begonnen. Een persoonlijk ontwikkelings-programma van 4 jaar waarin we uiteenlopende ervaringen en trainingen aanbieden. Het idee is dat de jongeren uiteindelijk weloverwogen keuzes kunnen maken mbt hun persoonlijke toekomst. En wij helpen hen hun dromen te realiseren. Mocht je meer willen lezen over dit project, klik dan hier

En we zijn begonnen!
Afgelopen maand zijn we serieus begonnen, er is hard gewerkt aan een trainingsprogramma, het handboek is geschreven, voor iedere jongere is een persoonlijke mentor gezocht, de mentors zijn getraind, en alle jongeren hebben hun handtekening gezet onder de ‘Golden Rules’ van de Dream Academy.
Om de jongelui te leren om zelf actief te worden, hebben we ze allemaal opdracht gegeven om tenminste één boek te lezen en daar op onze bijeenkomst van te vertellen.
Eén meisje vertelde enthousiast over haar boek, en zei ‘ik vond het zo leuk, ik heb er al VIER gelezen’.

Ons Gevangenen werk gaat GOED 

Een geweldige opkomst

Het volgende schrijft mijn collega vandaag naar mij, wat verschillende psychiatrisch zieke gevangenen haar vandaag vertelden:

…. Je weet niet half hoe blij we zijn als jij komt. Jullie (Shkbsh) zijn onze familie, terwijl onze eigen familie ons heeft vergeten. Met spanning wachten we wanneer jullie weer komen, zodat we onze zorgen even kunnen vergeten …….

Een andere collega, ook vandaag, zegt dat hij geen mooiere dag dan vandaag heeft beleefd in de gevangenis van Kruje – een soort TBS kliniek.

Aandachtig luisteren

De mannen daar hebben zelf bijeenkomsten gehouden tijdens zijn vakantie, en iemand aangewezen die uit de Bijbel zou vertellen. Daarna hebben ze op eigen initiatief en gratis een aantal cellen van mede-gevangenen geschilderd, waaronder die van moslims.

In onze vorige maandelijkse Team- Vergadering hebben we diepgaand gesproken over het thema ‘een kerk in de gevangenis’,  ònze droom. Wat vinden we minimale voorwaarden, hoe kunnen we gevangenen stimuleren tot het nemen van eigen

Geslaagd

verantwoordelijkheid, kunnen wij al mensen benoemen als leiders, genoeg gespreksstof!
Dat leek de juiste discussie op het juiste tijdstip, want er komen berichten van verschillende gevangenissen waar gedetineerden zelf opstaan en verantwoordelijkheid nemen.

Geweldige berichten, en we zijn blij met elke vorm van steun die we hiervoor hebben gekregen. Met name de Nederlandse stichting GZB is een bijzondere partner in dit proces!

De familie
Het is niet altijd eenvoudig om op afstand te zijn terwijl het grootste deel van ons familie-leven zich afspeelt in Nederland. Maar we worden goed op de hoogte gehouden van de belangrijke
ontwikkelingen, en hebben veel contact met de kinderen en kleinkinderen in Nederland en Ethiopië. We zijn maar wat verguld met onze kinderen en horen met genoegen over al hun uiteenlopende plannen.

Ook genieten we van hun bezoek – Judith en Michiel met Ilse en Elin zijn net anderhalve maand geleden geweest.  Op dit moment zijn Joram, Maaike en Lois hier, met het geweldige nieuws dat zij in februari een baby verwachten. LEUK!
En onze oudste dochter Eline gaat binnenkort weer terug naar Italië.

Wilma en ik zijn de afgelopen tijd verschillende malen voor ons werk op reis geweest. Bizar dat we een week na elkaar in Boedapest moesten zijn. Gelukkig hebben we collega’s die erg betrokken zijn en die we het werk echt kunnen overlaten als we er niet zijn.

Voor nu wensen we jullie een goede vakantieperiode en Gods onmisbare zegen,

Fred en Wilma

 

Mocht je ons willen steunen om ons werk te kunnen blijven uitvoeren, dan kan dat via giften aan onze kerk in Nederland (belasting-aftrekbaar):
Tav                 : VEG Elburg Zendingscommissie
Bank nr          : NL56.RABO.038.477.8453
Ovv                 : werk Fred en Wilma

Donaties voor onze projecten kan via deze link op deze site. Ook deze zijn belasting aftrekbaar.
Op de site is ook informatie te vinden over periodieke schenkingen.

  • AVG – Privacy beleid
  • St. Gevangenenzorg Albanië registreert uw Naam, Email adres, en voor zover bekend of van toepassing Adres en Bankrekeningnummer en donatiebedragen.
  • Uw gegevens worden nooit met externe organisaties gedeeld behalve op verzoek van de wettelijk geautoriseerde organisaties zoals de Belastingdienst en de Autoriteit Persoonsgegevens. In voorkomende gevallen zal daar melding van worden gemaakt.
  • Bovenstaande impliceert dat st. Gevangenenzorg Albanie geen aanvullende verplichtingen heeft mbt de AVG wet en regelgeving
  • Via de volgende link kunt u de volledige informatie lezen over het AVG beleid van de stichting Gevangenenzorg Albanie – AVG – Privacy beleid

 

 

 

 

 

Meer nieuws