Niks UWV – We geven zelf wel aan gedetineerden

We draaien de boel om dit keer: We maken zelf uit aan wie we ons geld willen geven!

Het UWV blijkt jarenlang ongemerkt en vooral onterecht uitkeringen te hebben doorbetaald aan gedetineerden. 

Het moet niet gekker worden!

Gevangenen in Albanie leven in een eindeloze monotonie. Hun dagen slijten ze met niks doen, om de volgende dagen en  weken en maanden opnieuw – niks te doen.
Via ons nieuwe project  “Een einde aan de Leegte” bieden we gevangenen in Albanië activiteiten door middel van Schrijven!

U, Jij kunt dit mogelijk maken. Door een bewuste bijdrage te geven.
Geen onterechte uitkering zoals het UWV heeft laten gebeuren, maar een gerichte bijdrage met positieve gevolgen!

Met jullie bijdrages bieden we vele honderden gevangenen de mogelijkheid om hun uitzichtloze leven weer zin en inhoud te geven.
Vervolgens gaan we de beste bijdrages bundelen en uitgeven in het Albanees en in het Nederlands. Hou de publicatie dus in de gaten!

Klik hier voor uw donatie

Wat houdt het programma Einde aan de Leegte in?
Gewerkt wordt aan het doorbreken van het lege bestaan in de gevangenis, en aan het herstel van zelfwaarde en relaties met het thuisfront.

Allereerst krijgen gevangenen in meerdere gevangenissen les in schrijven – Wat schrijf je, aan wie schrijf je, hoe verwoord je eea, geef je gedachten de ruimte…
Na de eerste activiteiten dagen we de gevangenen uit om naar hun naaste familie te schrijven, hun vrouw, moeder, kinderen, familie-leden.
Daarna vragen we hen hun mening te geven over thema’s als bv. vertrouwen, eerlijkheid, verantwoordelijkheid. De beste bijdrages bundelen we en drukken die af in een of twee boekjes. Die boekjes gebruiken we om de gevangenen meer eigenwaarde te geven. Tegelijkertijd publiceren we dit om het stigma op gevangenen te verminderen – ‘lessen uit de gevangenis….’

Bron van UWV problematiek:
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2291102-minister-koolmees-problemen-uwv-nog-groter-dan-gedacht.html

Meer nieuws