De Prisoners Journey is gestart – en hoe ..!!

Het Prisoners Journey project is begonnen.TPJ Logo
In 1 maand zijn 20 cursussen gestart met meer dan 200 gevangenen en 40 vrijwilligers in 8 gevangenissen. En er staan veel meer cursussen op stapel!

Nadat alle lesboeken, manuals, en video’s zijn vertaald, mijn collega en ik in Kenia zijn getraind en de ontwikkelaar van de cursus naar Albanie kwam om de eerste vrijwilligers te trainen is het eerste begin ge-wel-dig!

In 3 jaar willen we 80% van alle gevangenen bereikt hebben – 6.700 personen!

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten, met de focus op Jezus de gevangene. Jezus werd ook gearresteerd, beschuldigd, geslagen, veroordeeld en uiteindelijk zelfs gedood terwijl hij onschuldig was.
Er wordt niet geëvangeliseerd, maar we geloven dat het materiaal en de Bijbel voor zichzelf zal spreken.

In landen waar de cursus al eerder is gestart, kiezen veel mensen ervoor om te gaan geloven en willen meer van de Bijbel weten. Maar ook het recidivisme zakt dramatisch!

De eerste zorgen blijken onnodig geweest, en we mogen de cursus in alle gevangenissen aanbieden. Ook lijkt het erop dat we genoeg vrijwilligers kunnen vinden, en dat is goed nieuws. We rekenen namelijk op rond de 600 vrijwilligers !!!

TPJ group

Het project wordt grotendeels gefinancierd door Prison Fellowship International, maar wij zijn zelf verantwoordelijk om 20% van het totale budget bij elkaar brengen.
Als je wilt meehelpen dat zoveel mogelijk gevangenen in Albanie het evangelie te horen krijgen, klik dan op de DONEER knop op deze site.

Meer nieuws