Rechter tegen oplichter: Je neemt me toch niet in de maling?!

Ilir is al 3 keer in de gevangenis beland voor oplichting, en nu staat hij voor de rechter met een verzoek – hij vraagt vervroegde vrijlating om voor zijn gezin te kunnen zorgen. Hij zegt dat hij is veranderd.
De rechter wil weten of zijn verhaal klopt, Ilir kan mooie verhalen vertellen; niet voor niets is hij al 3 keer eerder opgepakt voor oplichting.

Het verhaal van Ilir is heel bijzonder. In de gevangenis van Durres is hij in contact gekomen met een medegevangene die hem van Jezus heeft verteld. Zijn medegevangene is een voormalige voorganger die zit voor diefstal. In de gevangenis is deze voorganger tot bezinning gekomen, en spreekt weer vrij over zijn geloof. Ook Ilir heeft hij verteld van Jezus. Ilir komt tot bekering.

Kort daarop wordt Ilir naar de gevangenis in Rrogozhine overgeplaatst, waar hij hoort van onze cursus: The Prisoners Journey. Hij doet de cursus mee, en aan het eind ontvangt hij een diploma. Dit diploma laat hij aan de rechter zien als teken dat hij is veranderd. Waarop de rechter vraagt: je neemt me toch niet in de maling?!
De meegekomen gevangeniswerkers vragen het woord, en vertellen hoe Ilir is veranderd, en dat zij vertrouwen hebben in zijn goede bedoelingen als hij vrij komt. De rechter gelooft het verhaal!

Ilir komt vrij, en doet zijn stinkende best voor zijn gezin. En hij is goede vrienden geworden met onze kapelaan. En hij heeft ons gevraagd …
of hij alsjeblieft weer naar de gevangenis terug mag, om zijn oude maten en andere gevangenen te vertellen van de vrijheid die hij heeft gevonden, door het geloof in Jezus die voor iedereen is gekomen. Om zonden te vergeven, om nieuwe kansen en echte vrijheid te bieden.

Prison Fellowship Albanie heeft activiteiten in 18 gevangenissen in Albanie, en ondersteunt honderden gezinnen van gevangenen. We werken samen met ruim 30 plaatselijke kerken verspreid over heel het land. Om ons werk te kunnen doen werken we samen met partners die een groot deel van onze kosten betalen. Daarnaast zijn we erg blij met eenmalige of maandelijkse giften van particulieren, om Woord en Daad te kunnen combineren. Ook geïnteresseerd om ons werk te steunen? Klik dan hier.

Meer nieuws