Training voor ‘The Prisoners Journey’ succesvol afgerond

Afgelopen week de training voor The Prisoners Journey met succes afgerond.
Wat een veelbelovend programma voor gevangenen rondom ‘Jezus de Gevangene’ – een cursus van 8 weken, waarin het evangelie van Marcus centraal staat en gewerkt wordt met drie kernvragen: Wie, Waarom, en Wat nu.
Wie was Jezus, Waarom stierf Jezus en Wat betekent dat dan voor mijzelf.
TPJ Kenia certificates Nikolai
Shkbsh – PF Albanie heeft een 3 jarige overeenkomst gesloten met Prison Fellowship International om het programma te vertalen, de boeken te printen, de super motiverende video’s met gevangenen over de hele wereld te vertalen, dia projectors te verschaffen en een salaris voor een landen-coordinator.
Wij moeten dan uiteindelijk honderden (!) vrijwilligers vinden, uitnodigende activiteiten organiseren om alle gevangenen uit te nodigen en zorgen dat het programma goed wordt aangestuurd.
Op voorhand waren we al enthousiast, en nu na de training zijn we helemaal PRO.
De cursus is erg dynamisch, er is veel interactie, en we maken gebruik van mooie materialen.

Het programma is al in 11 landen van start gegaan, en dit jaar komen er 11 bij. Het uiteindelijke doel is dat 1.000.000 gevangenen wereldwijd in 2020 de cursus hebben doorlopen. De eerste resultaten zijn bijzonder hoopgevend.
En Albanie zit bij de pilot-landen, niet in het minst omdat ons land 60% moslim gelovigen telt. Onze plannen voor 2016 zijn om ruim 1.000 gevangenen in 13 gevangenissen de cursus te laten volgen.

Meer nieuws